Descobrir la veritat – Joan Fontcuberta

Al cap de deu dies d’escriure una entrada al bloc sobre la reflexió del valor de la veritat en la fotografia, ens arriba la  notícia de que La Fundació Hasselblad

http://www.hasselbladfoundation.org/hasselbladspristagare-2013

ha escollit el fotògraf català Joan Fontcuberta per rebre el Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad en l’edició del 2013, dotat amb la quantitat d’1.000.000 de corones sueques (110.000 euros, aproximadament).

La cerimònia de lliurament del premi va tenir lloc a Barcelona el 7 de març de 2013.

Davant d’aquest esdeveniment vull compartir la seva extraordinària tasca artística en aquest bloc.

Joan Fontcuberta, que al llarg de més de trenta anys no ha deixat d’investigar i qüestionar el mitjà fotogràfic, és un dels fotògrafs contemporanis més imaginatius. La seva obra es caracte­ritza per adoptar unes perspectives conceptuals originals i lúdiques, que exploren, en particular, les convencions fotogràfiques, els mitjans de representació i les reivindicacions de veracitat. En projectes interdisciplinaris que s’expandeixen fora de l’espai expositiu, Fontcuberta desafia conceptes que són propis de la ciència i la ficció.

A més de la seva pràctica fotogràfica, articula el seu compromís amb l’art fotogràfic en les seves facetes d’escriptor, professor i comissari, i ha estat una figura enormement inspiradora per a les generacions més joves.

Us presento un dels seus projectes que trobo molt representatiu amb el centre d’interès que tinc en aquests moments Descobrir la veritat.

En aquest projecte fotogràfic hi ha imatges de “Googlegrames”, mosaics compostos per 10000 fotografies buscades a internet i que componen imatges que ens conviden a dubtar i sobretot a pensar.

0 respostes a «Descobrir la veritat – Joan Fontcuberta»

  1. Si alguna cosa que sempre s’ha dit dels somiadors i artistes es la paciencia. En aquest cas més que mai…hi ha molta paciencia.Molt interesant. Gracies per enviar-ho. A vegades la dedicació que pots fer a la premsa no dona per aprofundir tant en cert temes.Ens veiem demà. Per cert el Jordi vindrà. Montse

    Date: Thu, 14 Mar 2013 18:22:23 +0000 To: montsecostaribot@hotmail.es

Deixa un comentari