Taller de pigments

Els alumnes de primer i segon de primària de l’Escola Espill de Manresa estan treballant sobre el tema de la prehistòria durant el curs 2021-22.

L’encàrrec del taller és sobre els pigments fent referència a la història sobre l’ús dels pigments en la prehistòria.

Primer de tot es visualitzarà a través d’imatges zones del món on s’extreu els pigments més usats i el procés de classificació dels colors pigment.

Hi ha dos tipus de pigments naturals: orgànics i inorgànics. Els pigments orgànics provenen de plantes i animals. Els pigments inorgànics s’elaboren amb terres i minerals.

Els pigments inorgànics d’origen natural s’elaboren amb terres són les terres ombra, els ocres i les terres Siena que s’excaven de la terra.

En aquest taller utilitzarem alguns pigments que l’home prehistòric trobava de la terra i són els pigments següents: els ocres, els siennes, el carbó vegetal i els pigments terres.

Els símbols prehistòrics

Els artistes primitius van inventar els primers pigments, utilitzant una combinació de terra, greix animal, minerals, carbó i guix. Amb aquests materials naturals, van pintar les parets de les coves amb una paleta de colors limitada al vermell, groc, marró, negre i blanc.

Per mitjà d’unes plantilles de símbols prehistòrics, l’alumne realitzarà un treball de color usant els colors pigments.

El divendres 11 de març al matí es va portat a terme el taller de pigments naturals i avui he rebut un missatge de les mestra:

“Hola Anna! Mil gràcies pel taller d’avui, ha sigut geniaaaal! Els nens i nenes s’ho han passat molt bé i han fet unes creacions molt boniques.”

Aqui us deixo una petita mostra de les obres d’uns grans artistes.

Difusió del taller de pigments naturals a les xarxes socials

Deixa un comentari