El fet de treballar amb una eina infogràfica comporta una reflexió sobre el valor de veritat de la fotografia.
Ser capaç de fer gairebé el que vulguis amb una imatge després dels fets és un avantatge que la fotografia digital té sobre la fotografia tradicional.
Programes de retoc fotogràfic permeten la manipulació d’imatges fotogràfiques amb un resultat aparentment realista, o millor dit, falsament fotogràfic.
En l’art es menteix gairebé per definició doncs no deixa de ser una metàfora de la realitat. A la fotografia també.
La capacitat de somiar, d’imaginar, de compondre una realitat diferent de la que veiem és una cosa que fa meravellós l’ésser humà. Aquesta capacitat es converteix en art i creativitat en moltes ocasions. També en avenços científics i tecnològics.
Si cliqueu Obra a la capçalera del bloc podreu veure altres imatges manipulades informàticament de la sèrie Descobrir la veritat.
Senzillament precioses, totes les fotos. M’agrada moltíssim la combinació de colors i les composicions. Est una artista!!
Una reflexió molt interessant! La realitar, la veritat… són sempre sinònims? De vegades cal allunyar-nos -en i fer retocs per trobar una altra veritat… Això és el què m’ha suggerit el teu comentari un gris i mandrós matí de diumenge. M’encanten les imatges que acompanyen les teves paraules.