Drawn from nature

Referències de l’experiència.
Com el paisatge pot desenvolupar una història.

La natura sempre és el punt zero dels meus projectes artístics.

La geolocalització de les coordenades 68°11’54.8”N 13°29’12.6”E em porta al punt zero d’aquesta proposta artística.

El viatge és el fil conductor d’aquesta proposta; el viatge, com a vivència i com a metàfora, suposa una empremta que connecta amb la memòria; un sediment que convida a la introspecció. La realitat és necessària, no per copiar-la, sinó per viure-la.
Quan miro el paisatge no el copio sinó que visc en el paisatge. Després, passat el temps, el viscut, l’experiència s’expressa ella mateixa.

Explicar l’experiència. Procés i mitjà artístic.

En aquest lloc, 68°11’54.8”N 13°29’12.6”E, he buscat, de manera intuïtiva, percebre la llum d’aquest paisatge tan gris.
Quan percebia la llum, la meva visió es transformava, els objectes naturals es desdibuixaven. Em venien ganes de transcriure una experiència que anava més enllà de mi mateixa.
Amb l’acte fotogràfic he copsat el que havia vist, era conscient de la meva mirada neta del que em rodejava i experimentava.

Descobrir com la natura treballa sola, sense la intervenció de cap instrument.
Fotografio composicions que es poden trobar a la natura.
Per això puc parlar de “materials trobats”, “tècniques trobades” i “processos trobats” que la natura com a suport artístic em brinda per deixar caure la mirada en algun lloc i començar a generar expectatives noves en aquest projecte artístic.

6 respostes a «Drawn from nature»

  1. Anna, m’has tornat a transportar a les Lofoten a través de la llum que hi van copsar els teus ulls. Una bellesa d’elements o composicions de la natura que, a través de la teva mirada, esdevenen art. Magnífic! N’esperem més!

  2. Eis Anna, em sembla molt interessant els conceptes que estàs treballant, de fet m’hi sento identificada… Crec que tenim pensaments i maneres de viure el paisatge molt semblant, potser pràcticament iguals. A veure què ens vas descobrint…

    1. El paisatge sempre m’ha inspirat en el fet de caminar, de viatjar com a experiència vital. Darrerament aquesta experiència és el meu primer recurs per continuar el meu projecte artístic. Moltes gràcies Tamara per compartir.

Leave a Reply